Testimonials

De Sprekerstraining van Nathalie Bouts is het grootste cadeau dat ik mezelf ooit heb kunnen geven. Haar training is met geen enkele andere (sprekers)training te vergelijken.

Nathalie komt op onnavolgbare en intuïtieve wijze volledig en direct tot de kern. Ze legt je ingesleten patronen en gedachten bloot, haalt bij elke belemmering systemisch de angel eruit waarna je vanuit verschillende invalshoeken direct praktisch toepasbare tools krijgt aangereikt. Tools die ik elke dag inzet, ook in mijn privéleven. Soms geloof ik bijna niet hoe snel het verschil merk- en voelbaar is, wat ik ook terugkrijg van mijn directe omgeving.

Zo is mijn relatie met mijn dochter meer in balans dan ooit en hebben mijn vriendschappen meer diepgang. En help ik mijn dochter en anderen op mijn beurt te dealen met hun uitdagingen. Ook voel ik beter dan ooit aan wat goed voor mij is, en nog zoveel meer.

Ik ben ontzettend dankbaar voor alle kennis en inzichten die ik dankzij de toewijding en hulp van Nathalie heb verkregen en kan iedereen aanraden met haar (en) met jezelf aan de slag te gaan!

Rachel van der Schaaf

Met mijn vraag over ‘hoe leer ik omgaan met wat ik waarneem buiten de zichtbare werkelijkheid?’ kwam ik via via bij Nathalie terecht.

Wat meteen opviel is hoeveel plezier Nathalie heeft in de dingen die ze doet. Ik ervoer haar als open, nieuwsgierig, onderzoekend en bereid zelf ook te leren van het werk dat ze doet. “We gaan lol hebben” was een van de eerste dingen die ze zei.

In het begeleiden bij mijn puzzletocht naar ‘wat gebeurt hier eigenlijk’, ‘wat of wie is dit’, ‘wat wil ik hiermee’ en ‘hoe doe ik dat dan’ stemde ze steeds op me af. Haar onbevangen ontvankelijkheid voor wat zich aandiende en haar vertrouwen op intuïtie, zowel haar eigen als de mijne, maakten dat ze steeds ‘weet’ wat er moet gebeuren.

Ze is onderzoekend, wat voor mij blijkt uit dat ze zichzelf en mij steeds bevroeg in plaats van direct het ‘antwoord’ klaar te hebben. Daarmee was ze ook uitdagend, ze zocht de grens op en ging er soms ook even overheen. Dat leverde een prettige spanning en creativiteit op. Steeds resulterend in een praktische actie met resultaat.

Met haar aanpak wist ze in mij wakker te maken, of me te laten herinneren, wat ik al die tijd eigenlijk al kon en diep van binnen al wist. Steeds weer liet ze mij een stap zetten of een vraag formuleren. Ik vind haar een intelligente, blije, bijdehante, creatieve vrouw met diepgaande heldere vermogens die weet wat ze doet vanuit het vertrouwen dat dat zich in de ontmoeting openbaart.

Andries de Jong

Nathalie heeft de gave om je in no time inzicht te geven in complexe situaties, situaties waar je zelf niet ziet wat te doen of wat de oorzaak ervan is. Je krijgt meteen helderheid in een situatie waardoor je weer verder kan. Er valt ook meteen een pak last van je af. Jouw aanpak is snel, heel verhelderend en verklarend!

Nathalie haar integriteit, betrouwbaarheid, snelheid en professionalisme zijn uniek!
Dank je wel Nathalie! Je bent een kanjer!! 🙂

An Sterken

Wat jij neerzet in het theater is van ongekende kwaliteit. Je weet van begin tot eind een spetterende leerervaring neer te zetten. Je zegt wat je doet, en dan pas je het ook continue toe en adresseer je de leerpunten. Je pakt de deelnemers er weer bij en zet mensen aan het denken, en belangrijker nog, je brengt beweging! Letterlijk en dat werkt transformatief. Ik durf nu op een podium te staan, te kijken, lachen, te exploreren en stil te zijn.

Dus de verankering in mijn hoofd maar vooral mijn lichaam, zorgt ervoor dat ik via een ervaring iets nieuws heb geleerd. Die ervaring slaat mijn lichaam op, en het resultaat is een enorme stressreductie, zelfvertrouwen, congruente body language en erg belangrijk, humor.

Wat ook uniek is is dat je een leerervaring biedt aan een grote groep mensen. Deze kwaliteit krijg je normaal in kleine groepen. Wat verder positief is is jouw gerichte en professionele gebruik van audio en Visuals. En dan wetende dat ik geen talent nodig heb en ik dit dus ook kan leren!

Nadam Schmidt RLP FFP CFP®

Ik had het geluk om toevallig een workshop – SprekersBootcamp – van Nathalie te kunnen bijwonen.
Ondanks mijn zes jaar ervaring in het onderwijs wist ze me al bij de eerste oefening te verrassen met een heel nieuw inzicht. Ze staat duidelijk boven de stof, maar nooit boven de groep. Haar authenticiteit en gevoel voor humor zijn ontwapenend, en samen met haar theatrale vaardigheden weet ze verstand en gevoel prachtig bij elkaar te brengen.

Een aanrader voor beginnende en gevorderde sprekers!

Patrick van Aalst

Nathalie ontmoette ik voor het eerst op een Permantent Beta congres, waar ze een training gaf over de ‘do’s and don’ts’ van het spreken. De energie en het enthousiasme spatte er vanaf en ik bleef van begin tot eind geboeid.

Ik was al lange tijd op zoek naar iemand die mij wilde trainen in presenteren en alles wat daarbij komt kijken. Hoe Nathalie met passie over het spreken vertelde en de tips die ze gaf tijdens de training, maakte me meteen enthousiast om bij haar in training te gaan.

Inmiddels heb ik een eerste training van haar gehad en voel me nadien al meteen een stuk vrijer. Ze is een kei in het oplossen van blokkades en zet alles van haar opgedane kennis en ervaringen in om het beste uit jezelf te halen.

Kortom, aanrader

Margriet de Schutter

Nathalie heeft mij (enorm) geholpen met mijn communicatie. Bij aanvang dacht ik dat Nathalie mij zou coachen op het gebied van stemgebruik, houding, ademhaling en gesticulatie. Dat was maar gedeeltelijk waar.

Wat bleek was dat ze vooral keek naar de bron van een verkeerde houding of stemgebruik, met name mijn overtuigingen, mijn angsten en twijfels, en de strategieën die ik hanteerde om hiermee om te gaan.

Eerst legde ze de vinger op de zere plek, en vervolgens onderzocht ze met mij de overtuiging, angst of twijfel om mij te laten uitzoeken of deze gerechtvaardigd is. Nadat ik zag hoe irreëel de overtuiging, angst of twijfel was, deed ze een oefening om hem los te laten.

Ik wil niet al te veel over de oefening zeggen, want anders kan de geest zich voorbereiden en wordt hij minder effectief, maar… het werkt.

Nu, enkele maanden na de (zeer intensieve) sessie met Nathalie zijn de overtuigingen grotendeels weg. Soms doe ik een oefening om mij eraan te herinneren dat van mijn beperkende overtuigingen hun houdbaarheidsdatum is verstreken, maar het verschil is blijvend.

In conclusie: een verrassende sessie met blijvend effect, zeer gericht op mij, in plaats van technieken of methoden.

Edmar Janssens

Nathalie heeft mij in slechts een paar uur tijd een aantal cruciale inzichten gegeven op het gebied van spreken voor groepen. Tijdens de spreeksessies die ik verzorg voor managers heb ik daar veel profijt van: ik ben mezelf, heb contact en plezier met de groep en kan mijn expertise zo uitdragen dat de deelnemers er optimaal van leren en profiteren.

Ik ben Nathalie dankbaar voor haar professionele, intelligente, kundige en warme presentatiecoaching en beveel haar van harte aan aan ieder die regelmatig voor groepen staat.

Heleen ter Avest

Ik was uitgenodigd voor het TOYP event. Ik kreeg 20 minuten spreektijd. Nog niet eerder stond ik voor zoveel mensen, zonder interactie.
Spreken is een vak apart!

Gelukkig kon Nathalie mij helpen.
Ze gaat als trainer direct naar de kern! Ze geeft tips, inzichten en kan dat ook nog eens 3 dimensionaal! Verbluffend!! Nathalie brengt het ook nog eens op een humorvolle, oprechte en enthousiaste wijze, daar word je gewoon vrolijk van!

Ik ben blij met haar expertise, dat geeft mij moed 🙂

Judith Nieuwpoort

Menu